AUTOMAATTINEN OMAVALVONTA HELPOSTI JA LUOTETTAVASTI OSANA HACCP-JÄRJESTELMÄÄ

Unohda ruutupaperi ja kynä, siirry digitaaliseen omavalvontaan. ioLiving Älykäs Keittiö on ratkaisu ammattikeittiöiden automaattisen omavalvonnan toteuttamiseen. Jos siis etsit ratkaisua, jolla  omavalvonnan voi toteuttaa helposti, luotettavasti ja reaaliaikaisesti, niin olet tullut oikeaan paikkaan.

ioLivingin ratkaisu toimii osana asiakkaan HACCP-ohjelmaa (Hazard Analysis and Critical Control Points, vaarojen arviointi ja kriittiset hallintapisteet) sisältäen automaattisen poikkeamaraportoinnin ja hälytykset. Säästät työaikaa, vaivaa ja rahaa, kun automatisoit rutiinit. Tuloksena vähemmän hävikkiä sekä asiakkaille terveellistä ja turvallista tarjottavaa.

Toteuta ammattikeittiöiden omavalvonta helposti

Lämpötilatiedon keräyslaitteet asetetaan mitattaviin kohteisiin. Älypuhelin tai gateway siirtää mittaustiedot automaattisesti ioLivingin pilvipalveluun. Mittaustietojen lisäksi omavalvontaan kuuluvat havainnot kirjataan järjestelmään. Lämpötila- ja havaintotilastoa seurataan ja analysoidaan reaaliaikaisesti ja raportti voidaan luoda millä tahansa nettiselaimella, vaikkapa kotona.

”Lämpötilaseurannan lisäksi ioLivingin omavalvontapalveluun voidaan kirjata muitakin toimenpiteitä ja mittaustuloksia, esimerkiksi pintapuhtausnäytteitä, hävikinseurantaa tai siivoussuunnitelmaan liittyviä yksityiskohtia. Kaikki data tallentuu yhteen järjestelmään, josta tiedot ovat jatkuvasti seurattavissa”, kertoo Metoksen keittiöpäällikkö Teemu Rönkkö.

OMAVALVONNAN JOHTAMINEN USEASSA TOIMIPISTEESSÄ

Jokainen ammattikeittiö on itse vastuussa omavalvonnasta sekä ruokahävikin seuraamisesta ja vähentämisestä. Kun keittiöyrityksessä on useita toimipisteitä, keskitetty johtaminen tehostaa kuitenkin parhaiten yrityksen toimintaa ja parantaa tuottavuutta. ioLiving Älykäs Keittiö on oikea ratkaisu, kun halutaan johtaa tiedolla.

Yhdenmukaista omavalvonta

 • Laadi ja ylläpidä tarkistuslistoja, joita käytetään kaikissa keittiöissä
 • Laadi ja ylläpidä yhteisten ruokanimikkeiden sekä hävikkinimikkeiden listoja
 • Toisilta oppiminen, kommunikoi ja jalkauta hyvät toimintatavat kaikkiin toimipisteisiin
 • Motivoi ja kannusta oikeaan tapaan toimia!

Varmista, että omavalvonta toimii jokaisessa keittiössä sovitulla tavalla

 • automaattinen lämpötilaseuranta toimii
 • lämpötilanäytteet otetaan sovitusti
 • säännönmukaiset tarkastukset on tehty
 • Ruokahävikkikirjaukset tehdään

Seuraa korjaavien toimenpiteiden toteutumista

 • poikkeamien kokonaismäärä
 • toteutettujen korjausten määrä

Varmista ruokahävikin pienentäminen

 • Tavoitteena laskeva trendi kaikissa keittiöissä

Perehdytys ja motivointi sekä hyvien toimintatapojen kommunikointi ja jalkauttaminen kaikkiin toimipisteisiin on ensiarvoisen tärkeää koko ketjun toiminnan kannalta.

ioLiving ammattikeittiöiden omavalvontaa on tehty jo usean vuoden ajan. Tällä hetkellä ratkaisua hyödyntäviä ammattikeittiöitä on jo reilusti yli 100 Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa ja Hollannissa.

 

Keittiön omavalvontasuunnitelman toteutus sisältäen: automaattisen lämpötilaseurannan, hälytykset, lämpötilanäytteiden ottamisen, säännölliset tarkastukset, dokumenttien hallinnan sekä poikkeamien hallinnan ja raportoinnin.

Työaikaa, vaivaa ja rahaa säästyy, kun kynä ja paperi korvataan digitaalisella ratkaisulla.

ioLiving ammattikeittiöiden omavalvontaa on tehty jo usean vuoden ajan. Tällä hetkellä ratkaisua hyödyntäviä ammattikeittiöitä on jo reilusti yli 100 Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa ja Hollannissa.

Hyödyt

 • Ratkaisu toimii osana asiakkaan HACCP-ohjelmaa
 • Keskitetty omavalvonnan johtaminen, kun sijainteja on useita
 • Reaaliaikainen, helppokäyttöinen ja luotettava
 • Säästää aikaa automatisoimalla rutiinit
 • Tulosdatan jäljitettävyys
 • Havainnolliset visuaaliset käyttöliittymät
HävikkiValvoja

Ruokahävikin seuranta ammattikeittiössä

Kirjaa, seuraa ja vähennä ruokahävikkiä helposti ja luotettavasti. HävikkiValvoja on kokonaisvaltainen ratkaisu ruokahävikin reaaliaikaiseen seurantaan. Kun ymmärretään, mistä ruokahävikkiä syntyy, niin voidaan kohdistaa oikeat toimenpiteet sen pienentämiseksi.

Lue lisää HävikkiValvoja-ratkaisusta

HävikkiValvoja valittiin Gastron Parhaat 2020 -tuotteeksi

HävikkiValvoja valittiin Gastron Parhaat 2020 -tuotteeksi!

Ruoka- ja ravintola-alan ammattilaisten Gastro Helsingin 2020 kiinnostavimmat tuotteet on valittu. HävikkiValvoja on yksi näistä.

Lue lisää Ajankohtaista-osiosta

Lue lisää ioLiving asiakaskertomuksia

Asiakaskokemuksia

Meillä on asiakkaina alojensa markkinajohtajia ja edelläkävijäyrityksiä kolmella mantereella. ioLiving palvelut soveltuvat usean eri toimialan tarpeisiin ja käyttötarkoituksiin.

Lue lisää asiakkaittemme kokemuksista

Jätä viesti!

Haluatko tietää lisää helposta ja luotettavasta ratkaisusta ammattikeittiöiden automaattiseen omavalvontaan? Jätä viesti, niin olemme sinuun yhteydessä.