Tehokkuutta, laatua ja ennustettavuutta rakennustyömaille

Rakennustyömaan jatkuva olosuhdeseuranta tuottaa ainutlaatuista tehokkuutta. ioLivingin älykkäillä mittaustiedon keräyslaitteilla ja pilvipalveluratkaisulla jäävät turhat työvaiheet pois, jolloin myös laatu ja ennustettavuus paranevat.

Suomalaisilla rakennustyömailla on tehty ioLivingin olosuhdemittauksia jo usean vuoden ajan. Tulokset ovat olleet erinomaiset ja asiakashyödyt ovat konkretisoituneet monessa kohteessa.

Varmista rakentamisen laatu

Betonin kuivuuden varmistaminen

Rakenteiden kosteusongelmien on todettu olevan vaikuttava tekijä sisäilmaongelmissa. Betonin ominaisuuksilla, rakenneratkaisulla ja ympäristöolosuhteilla on oleellinen vaikutus siihen, miten nopeasti betoni kuivuu.

Betonilattiaa ei saa pinnoittaa ennen kuin betonin kosteus alittaa kullekin pinnoitteelle määritellyn ylärajan. Betonin kosteusmittaus on rakennustyömailla jokapäiväinen asia, joka voidaan automatisoida ioLivingin ratkaisulla. Perinteisesti betonin kosteusmittaus on suoritettu manuaalisesti ja yksittäisinä mittauksina. Tämä tärkeä toiminto voidaan ioLivingin ratkaisun avulla toteuttaa reaaliaikaisesti ja mittaustuloksia voidaan tarkastella nettiselaimen avulla missä ja milloin tahansa. Jatkuvan seurannan mittaustulosten luotettavuus on osoittautunut paremmaksi verrattuna yksittäismittauksiin.

Lämpötilan mittaus

Rakennusvaiheessa käytetään usein tilapäisiä lämmitysjärjestelyjä. Lämmitys voi tällöin katketa ennakoimattomasti, mikä puolestaan voi johtaa vesijohtojen jäätymiseen. Lämpötilan laskiessa ilmankosteus kondensoituu kylmille pinnoille aiheuttaen myöhemmin home- ja kosteusvaurioita.

ioLivingin ratkaisun jatkuva lämpötilaseuranta antaa hälytykset puhelimeen, mikäli asetetut lämpötilarajat alittuvat tai ylittyvät. Erityisesti museoviraston suojelemissa kohteissa lämpötilan hallinnalle on asetettu tiukat vaatimukset.

Varmista rakennusprojektin aikataulu

Betonirakenteiden kuivatuksen ohjaus

Kosteudenhallinta on erittäin tärkeä asia rakennuksen suunnittelussa, rakentamisen aikana ja rakennuksen käyttöaikana. Kosteuden poistumiseen rakenteista vaikuttavat lämpötila, rakennetta ympäröivän ilman suhteellinen kosteus, tuuletus ja talorakenteet.

Kuivuminen ei ole tasaista. Työmaalla on useita betonirakenteita ja projektin aikataulun kannalta on kustannustehokasta, että kaikki rakenteet saavuttavat hyväksytyn kosteustason samanaikaisesti. ioLivingin ratkaisulla nähdään kaikkien kohteiden kuivuminen ja kuivatusta pystytään tehostamaan kohteissa, jotka kuivuvat hitaammin.

Lopputarkastuksen tehokas ajoittaminen

Ilman jatkuvaa seurantaa on vaikea arvioida lopputarkastusta oikeaa ajankohtaa ja lopputarkastusmittaus joudutaankin useasti toistamaan. Jatkuvan kosteusseurannan avulla nähdään, koska betoni on riittävän kuiva lopputarkastusta varten ja näin tehostetaan toimintaa.

Monet ratkaisumme soveltuvat sekä rakennustyömaalle että valmiin rakennuksen olosuhteiden seurantaan

Ilmanvaihdon toimivuuden varmistus

Ilmanvaihdon toimivuus tarkistetaan parhaiten rakennuksen käytön aikana. Erityisesti korjausrakentamisessa tämä on keskeinen toimenpide ja ilmanvaihtoa tulee parantaa vastaamaan tämän päivän vaatimuksia. Jos asuinhuoneiston alipaine on suuri, on vaarana, että syntyy kosteusvaurioita. ioLivingin siirrettävä paine-eron mittauslaite on kätevä käyttää, koska kiinteitä järjestelmäasennuksia ei tarvita. Seurannan avulla tarkistetaan ilmanvaihdon toimivuus nimenomaan rakennuksen käytön aikana.

Ratkaisu myös P1-puhtausluokituksen hallintaan

ioLiving tiedonkeräyslaitteella voidaan seurata myös rakennustyömaalla P1-puhtausluokituksen vaatimusten toteutumista. Käyttämällä ioLiving palvelua pidät huolen siitä, ettei rakennuksen käytön aikana sisäilmaan kulkeudu rakennusvaiheesta epäpuhtauksia sekä varmistat, että tilat ovat puhtaat, kun luovutat ne käyttäjälle.

Kondensoitumisen estäminen rakenteissa

Väärin suunniteltu tuuletus tai rakenne saattaa johtaa kosteuden kondensoitumiseen eristeisiin ja rakenteisiin. Huonosti tuuletetun yläpohjan ja vesikaton välitila saattaa johtaa kosteusongelmiin. ioLivingin ratkaisu antaa hälytyksen, mikäli lämpötila lähestyy kastepistettä.

Tutustu tarkemmin

Lue lisää rakennustoimialalle suunnattusta lisenssistä sekä siitä, miten voit ottaa palvelumme käyttöön helposti ja nopeasti.

 • CON Rakennuslisenssi

  Lisenssi ammattikäyttöön

  CON Rakennuslisenssi on suunniteltu rakennusalan ammattilaisten käyttöön työmaan mittaustulosten analysointiin ja seurantaan nettipalvelun kautta.

 • Avaimet käteen toimitus

  Avaimet käteen toimitus

  Saat meiltä kaiken valmiina. ”Avaimet käteen” -toimitukseen kuuluu: tilin avaaminen, laitteiden ja lisenssin aktivointi tilille sekä SIM-kortti gateway-laitteeseen. Kätevästi yhteen salkkuun pakattuna.

Rakentamisen olosuhdeseuranta

Hyödyt rakennustyömailla

 • Turhat työvaiheet poistuvat
 • Säästää aikaa
 • Helppo ja nopea käyttöönotto
 • Laatu ja ennustettavuus paranee
 • Kannattavuus kasvaa
 • Turvallisuus lisääntyy
 • Laajennettavissa tarpeen mukaan

Rakennusten kaytönaikaiset hyödyt

 • Varmistetaan terveellinen ja turvallinen sisäilma
 • Pidennetään rakennusten käyttöikää
Lue lisää ioLiving asiakaskertomuksia

Asiakaskertomuksia

Meillä on asiakkaina alojensa markkinajohtajia ja edelläkävijäyrityksiä kolmella mantereella. ioLiving palvelut soveltuvat usean eri toimialan tarpeisiin ja käyttötarkoituksiin.

Lue asiakkaittemme kokemuksia

Ramirent myy ioLiving tuotteita osana RamiSmart-kokonaisuuttta

ioLiving tuotteita myydään myös osana RamiSmart-kokonaisuutta. Olosuhdevalvonta tarjoaa työkalun rakenteiden ja sisäilman tarkkailuun rakennusaikana.

Kysy lisää!

Haluatko tietää lisää tarkasta ja luotettavasta ratkaisusta rakentamisen ja rakennusten olosuhdeseurantaan? Jätä viesti, niin olemme sinuun yhteydessä.